Până în prezent, Societatea Americană de Meteorologie (American Meteor Society – AMS) a primit 534 de rapoarte cu privire la roca spațială în„ flăcări”. Experții au estimat traiectoria meteoritului și au constatat că acesta s-a oprit, probabil, în Pennsylvania.

Mingea de foc a trecut la o altitudine de aproximativ 80 de kilometri, ceea ce înseamnă că a fost vizibilă în mai multe state americane și în Canada, a raportat EarthSky. Acest meteorit este unul dintre cei mai mari observați în ultimele luni.

Specialiștii spun că acesta a fost un eveniment întâmplător și nu are legătură cu ploaia de meteoriți Tauride, activă în prezent. Tauridele ating apogeul de la sfârșitul lunii octombrie până la jumătatea lunii noiembrie, potrivit site-ului Space.com.

Meteoritul a traversat cerul de la vest la est, apărând pentru prima dată în largul Lake County, Ohio. Traiectoria sa estimată, cartografiată de AMS, arată că a parcurs o distanță de aproximativ 100 km deasupra lacului Erie – al patrulea ca suprafață dintre cele cinci mari lacuri ale Americii de Nord.

Mingile de „foc” sunt meteori extrem de strălucitori, fiind roci spațiale care intră în atmosfera Pământului. Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, roca arde, creând o dâră de lumină.

Acestea apar în fiecare zi, susțin specialiștii, în întreaga lume, dar sunt un spectacol rar de văzut, deoarece se dezintegrează rapid și sunt adesea camuflate de lumina zilei.

Recent, o minge de foc „la lumina zilei” deasupra orașului New York a fost văzută de doar câteva zeci de persoane, dar auzită de sute, datorită unui zgomot puternic ce a însoțit-o până în New Jersey. Experții au declarat că meteoritul a creat probabil bubuitura în timp ce se prăbușea prin atmosfera Pământului.

Urmărește-ne pe Google News