Ursulețul s-a chinuit puțin, dar nu a renunțat. După ce a reușit să deschidă ușa hambarului, a urcat pe o scară, iar înainte să fugă cu „prada” a aruncat o privire în jur. Când s-a asigurat că nu-l vede nimeni, puiul de urs a luat în gură un sac de porumb și a dispărut cu el în pădurea înzăpezită.
„Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb. Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în subtilizarea lucrurilor”, s-au amuzat administratorii Ocolului Silvic Teregova, care au postat pe Facebook imaginile cu ursulețul hoțoman.
Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană, la noi în țară, urșii având habitatul în zona munților Carpați.
În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale.