Viața se reîntoarce, treptat, pe pământurile pârjolite de uriașele incendii care au mistuit Australia timp de patru luni, iar natura renaște, practic, din propria cenușă, mai spune sursa citată.
Un fotograf local, Murray Lowe, a surprins imagini emoționante și dătătoare de speranță în zona Kulnura, din regiunea New South Wales, una din cele mai grav afectate de flăcări.
Mergând prin cenușă, fotograful a găsit iarbă verde și frunze viu colorate în roșu, crescând pe tulpinile încă negre de arsuri.
Fotografiile au fost distribuite de mii de ori pe rețelele sociale, iar realizatorul lor, în vârstă de 71 de ani, a spus că nici nu a visat la crearea unei asemenea emoții.
Murray Lowe a scos, astfel, fotografiile la vânzare, spunând că toți banii pe care îi va încasa în acest fel vor fi donați pentru eforturile de refacere a Australiei distruse de flăcări.
”Acesta a fost semnul revenirii la viață pe care noi toți îl căutam, suntem martorii renașterii unei păduri, pentru care Australia este binecunoscută”, a spus bărbatul.
Plantele s-au adaptat la foc, după zeci de milioane de ani de evoluție
Renașterea naturii arse este specifică Australiei, spun și specialiștii. Și asta pentru că toate speciile de plante de aici au trecut prin astfel de incendii de zeci de milioane de ani.
Acest lucru a creat o presiune evoluționistă asupra lor pentru a-și dezvolta abilitatea de a-și reveni după ce au fost, aparent, distruse de foc, a explicat dr. Kimberly Simpson, expert ecologist la Universitatea Sheffield.