Înainte de Ziua Recunoștinței, care anul acesta a fost pe 25 noiembrie, pompierii de la Departamentul de Pompieri Gulfport au făcut o demonstrație în care au arătat modalitatea de gătit curcanul care trebuie evitată complet, pentru a nu porni un incendiu.

„Punem un curcan congelat și se dezgheță imediat. Apa din curcan face ca uleiul din oală să se aprindă”, a explicat șeful pompierilor, Billy Kelley, în clip. În imagini se observă cum carnea înghețată este cuprinsă de flăcări la doar câteva secunde după ce a fost introdusă în oala plină cu ulei.

Un pompier arată apoi cum focul provocat de grăsime încinsă se intensifică atunci când încerci să-l stingi cu apă. Mesajul pompierilor conține și recomandarea de a dezgheța complet un curcan înainte de a-l prăji de Ziua Recunoștinței, potrivit NYPost.

„Ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să ne prezentăm de Ziua Recunoștinței acolo unde cineva a fost rănit”, a spus șeful pompierilor, Billy Kelley, după demonstrația din postarea pe Facebook. El a spus că videoclipul arată „ce nu trebuie să faci”.

Potrivit FDNY, „incendiile cauzate de oale cu ulei încins provoacă în medie 5 morți, 60 de răniți și mai mult de 15 milioane de dolari daune materiale în fiecare an”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News