In urmă cu aproape cinci ani, Bella Karolyi ( 68 de ani), fostul antrenor al Nadiei Comăneci, stabilit din 1981 în Statele Unite ale Americii, vindea acţiunile postului de televiziune Pax TV, care avea în grilă programe de promovare religioasă, Ancăi Vlad, considerată cea mai bogată femeie de afaceri din România. După încheierea tranzacţiei, Karolyi a acţionat-o în judecată pe Anca Vlad, pe motiv că aceasta nu i-a plătit nici un ban din cei 1,5 milioane de dolari.
Acest scandal, care a ajuns de ceva vreme în sălile de tribunal, l-a făcut să declare pe Bella Karolyi că nu va mai investi niciodată, nimic, în România.
Are o avere de 100 milioane de euro În 2006, Anca Vlad a fost desemnată de Top 300 Capital cea mai bogată femeie din România. Acţionarul majoritar al grupului Fildas, care se ocupă cu distribuţia şi comerţul de produse farmaceutice, are o avere de 100 de milioane de dolari. |
Are fermă în Texas (SUA) Bella Karolyi o duce foarte bine din punct de vedere financiar. Ferma pe care o deţine în SUA, lângă Houston (Texas), are o suprafaţă de 2.000 de hectare şi valorează 25 milioane de dolari. |
“Am crezut că în ţară se pot face afaceri corecte, dar m-am înşelat. Am de primit în jur de un milion şi jumătate de dolari de la această doamnă, Anca Vlad, care se face că plouă şi susţine că nu are să-mi dea nici un ban. Iar justiţia se mişcă foarte greu”, a precizat foarte supărat Bella Karolyi, care nu poate să înţeleagă cum de Anca Vlad, cotată drept cea mai bogată femeie de afaceri din România, recurge la astfel de metode: “Dacă făceam afaceri cu un necunoscut, nu aş fi avut mari pretenţii. Dar, totuşi, dânsa este considerată o femeie de afaceri. Nu pot să înţeleg de ce refuză să plătească aceşti bani?”, s-a declarat nedumerit fostul antrenor al Nadiei Comăneci.
Contactată telefonic de Libertatea, Anca Vlad a explicat că, de fapt, problema pe care Bella o reclamă trebuie rezolvată între Karolyi şi foştii administratori ai Pax TV: “Preţul vânzării era de 650.000 euro, restul fiind datorii ale firmei. Postul de televiziune era în mare pierdere, dar expertiza a demonstrat că banii din creditul pentru investiţii au fost scoşi pe microîntreprinderi şi nu s-a investit nimic. Domnul Karolyi ar trebui ca înainte de toate să-şi verifice administratorii şi apoi să lanseze acuzaţii la adresa mea. Eu vă pot spune că i-am salvat garanţia bancară la vremea respectivă”.
Columbeanu şi Becali au aceleaşi «obiceiuri»
Dat în judecată de muncitorii neplătiţi
Omul de afaceri Irinel Columbeanu are şi el ”arici” la buzunar atunci când vine vorba de efectuarea unor plăţi la care se angajase anterior. Aşa se face că Irinel nu a plătit impozite şi taxe în valoare de peste 40.000 de lei către Primăria din Târgu Cărbuneşti, rezultate ca urmare a activităţii fabricii de materiale de construcţii pe care afaceristul o deţinea în localitate. Cum Columbeanu nu a achitat nici salariile muncitorilor, aceştia l-au acţionat în judecată, dar soţul Monicăi a închis până la urmă fabrica.
Patronul Stelei: probleme mari cu banii
Conform unei situaţii prezentate de autorităţi la începutul acestui an, Gigi Becali, patronul Stelei, are datorii substanţiale către următoarele instituţii: Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (APAPS), Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Asociaţia Salariaţilor de la Uzina Mecanică Drăgăşani, Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi Controlului Financiar de Stat Ilfov şi Banca Raiffeisen (filialele Bucureşti, Iaşi şi Prahova). În plus, se pare că pasiunea lui Gigi Becali pentru jocurile de noroc este foarte costisitoare, patronul Stelei fiind bănuit că mai are de returnat circa două milioane de euro cazinoului din cadrul Hotelului Marriott, de la care a obţinut totuşi o eşalonare a datoriilor.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!