Desi e subtirica, Nicoleta Dragan, vocea feminina din Hi-Q si interpreta in serialul PRO TV “Om sarac, om bogat”, pare o gurmanda. Spune ca-i plac mancarurile unguresti si libaneze, iar din bucataria romaneasca se da in vant dupa preparatele ardelenesti si ciorba din Moldova.
“As manca ciorbe dimineata, la pranz si seara. Cel mai mult imi place borsul moldovenesc”, ne-a marturisit cantareata.
Nicoleta a-nvatat sa gateasca de la mama ei, iar prima reusita in bucatarie i se datoreaza acesteia. “Am facut paprikas de pui, cu mama la telefon. Pe vremea aceea locuiam cu Lili Sandu si i-am gatit ei. Mi-aduc aminte ca i-a placut foarte mult”, spune ea. Totusi, nu sta mult “la cratita”, pentru ca nu are timp. De cele mai multe ori ajunge sa ia masa in oras, la restaurant. Mai apuca sa prepare cate ceva cand ii vin prieteni in vizita si atunci se limiteaza la cartofi prajiti si clatite cu dulceata de visine.
Printre marile slabiciuni ale vedetei se numara dulciurile – in special prajiturile care au in compozitie frisca batuta cu smantana – si Lucskos Kaposzta, o mancare ungureasca, la care spune ca mama ei este experta. “Desi este un fel doi, se mananca cu lingura. E delicioasa”, spune Nicoleta.
RETETE RECOMANDATE DE VEDETA
Paprikas
Se calesc doua-trei cepe in putin ulei, se pune boia si se stinge cu o cana de apa. Se adauga carnea de la un pui (taiat bucatele), sare si piper si se lasa la fiert. Se drege totul cu doua linguri de faina amestecata cu 200 ml de smantana (acest amestec se toarna peste carnea deja fiarta si se mai lasa pana da in clocot). Se serveste cu mamaliguta si muraturi.
Lucskos Kaposzta
Avem nevoie de 4 l apa, 1 ciolan de porc afumat, o varza, o ceapa, doua rosii, 1 ardei, doua galbenusuri, 200 ml smantana, cimbru, sare, otet dupa gust. Se fierbe ciolanul, apoi se toaca varza si se fierbe in aceeasi apa. Se adauga ceapa, rosiile si ardeiul tocate marunt. La final se drege cu galbenus de ou si smantana, se sareaza si se acreste dupa gust. Se adauga cimbru.