”Evaluarea imobilului doar la jumătate din valoarea sa de piață constituie un indiciu că se pregătește o licitație cu dedicație”, au afirmat liderii sindicali din Imprimeria Ardealul pentru ziardecluj.ro.
Tipografia Ardealul este proprietatea ministerului Culturii, prin Compania Națională a Imprimeriilor Coresi, băgată în procedură de insolvență din 2013, de conducerea de la vremea respectivă.
Anunțul vânzării a fost făcut de societatea Victrix Capital SRL, societatea care se ocupă de reorganizarea juridică a Companiei Coresi, iar informația a fost confirmată de Mircea Giurgiu, lider de sindicat și directorul Imprimeriei Ardealul din Cluj, una din sucursalele CNI.
El a declarat că vânzarea nu este legală și că se încearcă închiderea și falimentarea Sucursalelor Imprimeria Ardealul Cluj și Imprimeria de Vest Oradea.
”În planul de reorganizare nu este prevăzută vânzarea terenului, nici Adunarea Generală a Acționarilor CNI Coresi nu a aprobat vânzarea sau închiderea Sucursalei Imprimeria Ardealul Cluj, Imprimeria de Vest Oradea sau Sediul Central, Casa Presei Libere”, a declarat Mircea Giurgiu.
Daniel Breaz, fostul ministru al Culturii: ”AGA nu a aprobat măsurile referitoare la vânzare”
Liderul de sindicat a prezentat în acest sens răspunsul fostului ministru al Culturii, Daniel Breaz, la interpelarea făcută la începutul anului de Adrian Oros, în calitate de deputat PNL, cu privire la vânzarea acestor active imobiliare, terenuri și construcții situate în zone centrale din București, Craiova, Cluj Napoca, Oradea, Bacău. Activele din Craiova au fost deja înstrăinate.
În documentul datat 18 februarie 2019, semnat de ministrul Breaz, se arată că Adunarea Generală a Coresi SA, proprietatea integrală a Statului Român, prin Ministerul Culturii, ”nu a aprobat măsurile referitoare la vânzarea Sucursalelor Imprimeria de Vest Oradea, Imprimeria Ardealul Cluj Napoca și sediul central din Casa Presei Libere”.
În prezent, angajații Imprimeriei Ardealul au primit o nouă decizie de concediere, după ce prima, din martie 2019, a fost blocată în instanță.
”Totul este nelegal. Angajații au primit din nou decizii de concediere. Prima dată am reușit să îi blocăm în instanță. Am făcut din nou contestație. Avem termene în ianuarie. În acest moment Compania nu a mai dorit să ia comenzi din august, mai avem de onorat comenzile vechi”, a declarat Mircia Giurgiu pentru cotidianul.ro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro