UPDATE ora 22.20: Casa Albă a transmis un mesaj în care a anunțat că Joe Biden și Kamala Harris au fost informați de incidentul de securitate.

„Președintele și vicepreședintele au fost informați cu privire la incidentul de securitate de la Trump International Golf Course, unde fostul președinte Trump juca golf. Sunt ușurați să afle că acesta este în siguranță. Vor fi ținuți la curent în mod regulat”, a transmis Casa Albă.

Terenul de golf din West Palm Beach, unde se afla Trump în momentul împușcăturilor, este la 8 kilometri distanță de Mar-a-Lago, reședința privată a fostului președinte al Statelor Unite.

Deși informația prezentată inițial de New York Post era că două persoane au tras una în cealaltă, știrea a fost corectată de ziarul american, care a precizat că anchetatorii merg pe varianta că doar agentul Secret Service a tras.

***

Știrea inițială: Două persoane au tras focuri de armă în fața clubului de golf din Florida al lui Trump, dar candidatul republican la președinție este în siguranță, a anunțat New York Post, într-o primă relatare, citând surse din cadrul forțelor de ordine.

Împușcăturile s-au produs când Trump părăsea clubul său de golf din West Palm Beach, Florida. Două persoane au schimbat focuri de armă, vizându-se reciproc, dar nu Trump a fost vizat, au declarat sursele citate pentru publicația americană.

Trump a fost luat imediat de ofițerii Secret Service, însărcinați cu protecția sa, iar agenții au deschis focul asupra unui bărbat înarmat aflat pe Trump International Golf Course din West Palm Beach, în Florida. Ofițerii au tras mai multe focuri, iar bărbatul a fost ulterior arestat de poliția locală.

„Președintele Trump este în siguranță în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa. Nu există alte detalii în acest moment”, a declarat ulterior purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung.

Incidentul a avut loc la două luni după ce Trump a fost împușcat la un miting din Butler, Pennsylvania, fiind rănit la urechea dreaptă. Tentativa de asasinat a avut loc pe 13 iulie.

Urmărește-ne pe Google News