Guvernul Boc nu dă semne că e conştient de ceea ce se întâmplă. Sau că e capabil să pună odată în operă un pragmatic şi mobil program anticriză. Nu e clar nici dacă realmente îl are. Suntem spre jumătatea anului şi nu se vede mai nimic din şantierele de investiţii anunţate. Dimpotrivă, şomajul galopează, stagnează şi vechile lucrări, iar cele noi nu se deschid. În agricultură, paragină şi indolenţă. La Finanţe se doarme, nu se scot de guler la suprafaţă evazioniştii, nici marii debitori la care acţionar e statul, ci se aşteaptă irosirea împrumutului FMI – UE pentru cheltuieli neproductive (salarii, pensii, sprijinirea filialelor bancare spre a credita sucursalele unor companii aflate, interesantă coincidenţă, în ţările unde se găsesc şi băncile-mamă). Ministerul Economiei parcă nici nu există. Dar e vreun minister care funcţionează normal?!
Totuşi, ce face premierul? Nimic altceva decât a început acum patru luni, când a debutat prin a-şi unge în funcţii amicii şi clienţii politici. Căpătând experienţă, acum operează cu toptanul. Chiar în aceste zile – prin aberanta sa Ordonanţă de Urgenţă, pe care deja are de gând s-o modifice – dă peste cap toate structurile economice, financiare şi sociale din ţară. Spre a numi noi şefi şi şefuţi, directori şi directoraşi, la cele mai de jos niveluri, pe criterii exclusiv politice, de apartenenţă la PD-L sau la PSD. Scop în care practic a desfiinţat ideea de funcţionar public, de competenţă afirmată prin concurs. Sigur că printre cei demişi în bloc se află şi nepricepuţi sau plutaşi şi clienţi numiţi de fosta putere. Dar ei puteau fi înlăturaţi prin evaluări strict profesionale.
Se spune că peştele de la cap se împute, dar se curăţă de la coadă. Nu cumva ar trebui să se încerce a fi curăţat tot de la cap? Poate că astfel n-ar mai strica şi restul.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!