Baut cu masura, vinul are proprietatea de a intretine organismul. Acesta nu este un mit, ci un fapt dovedit stiintific. “Un pahar de vin rosu pe zi scade nivelul colesterolului, prevenind formarea cheagurilor de sange si reducand riscul de infarct. De asemenea, antioxidantii din vinul rosu protejeaza celulele organismului”, explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.
In ceea ce priveste intrebarea cititorului nostru Vasile Borz, din Targu Mures, care isi ia tratamentul pentru Parkinson cu un pahar de vin si nu stie daca face bine sau nu, doctorul Luca afirma ca grija de a nu asocia unele medicamente cu alcoolul se datoreaza unei prejudecati. “Numai in cazul anumitor medicamente din clasa penicilinelor este contraindicata asocierea cu alcool, deoarece pastila e inactivata si atunci a fost luata degeaba. In rest, pastilele pot fi luate, in loc de apa, cu vin. Evident, consumul de alcool trebuie limitat doar la asta”, explica dr. Luca.