Circa 30 de persoane au muncit la acest record timp de
o oră, pentru prepararea celui mai lung mic din lume fiind folosite 125 de
kilograme de pastă de carne.

„Mititelul este din carne de vită şi carne de porc.
Are în compoziţie piper, sare, boia, coriandru şi cimbru, mujdei de usturoi
plus supă de oase. Lucrăm cu un cărnăţar de 150 de ani, moştenit de la bunici”,
a declarat Sorin Mudura, administratorul firmei colaboratoare, conform bihon.ro.

Mititelul de 215,7 metri s-a vândut, ulterior, la
bucăţi de un metru, pentru cei care vor să fie parte a recordului.

Fiecare cumpărător a primit un document oficial pe
care scrie ”Am mâncat metrul numărul cutare din Cel mai lung mititel din lume”.

Întreaga acţiune a fost filmată, urmând să fie
transmisă, în zilele următoare, spre omologare la Asociaţia Cartea
Recordurilor.

La ediţia de anul trecut a Festivalului ”Dale
porcului”, organizatorii au stabilit un alt record mondial, fiind preparat ”cel
mai lung caltaboş din lume”, de 208,2 metri, confirmat de Asociaţia Cartea
Recordurilor din România.

Urmărește-ne pe Google News