Shambhala, Tibet
Crestele munţilor Himalaya reuşesc, de mii de ani, să păstreze misterul locului în care spiritul lui Buddha şi-a lăsat amprenta. Iar cei care caută iluminarea, care vor să se descopere mai ales pe ei înşişi pot porni la drum spre “Pure Land”. Explorând Tibetul, foarte mulţi călători au căutat Shambhala, dar puţini au găsit-o. Când porniţi la drum, încercaţi să luaţi cu voi şi volumul “Lost Horizon” al lui James Hilton. Şi treceţi-vă pe hartă şi oraşul Zhongdian, aflat la graniţa cu China, este un ţinut ce vă va transporta în timp şi vă va inspira.
Avalon, Anglia
Avalonul este locul de odihnă al regelui Arthur. Cel care a reunit cei mai buni cavaleri în jurul unei Mesei Rotunde, a pornit numeroase cruciade şi s-a luptat cu vrăjitori puternici, avându- l de partea sa pe magul Merlin. Unde este Avalonul? Oraşul Glastonbury se mândreşte că se ridică pe ruinele Avalonului, ba mai mult, aici se află şi cea mai veche biserică creştină din lume, unde, conform legendelor, s-ar afla Sfântul Graal, adus aici la 65 de ani de la moartea lui Iisus.
Timbuktu, Mali
Despre Timbuktu se spune că a fost El Dorado african. Dar nu numai despre aur e vorba în legendele continentului negru, ci şi despre alte minunăţii, cum ar fi mirodenii, mătăsuri şi obiecte meşteşugite în fildeş şi alte materiale preţioase. Iar o expediţie spre legendarul oraş e o aventură demnă de un călător experimentat.
El Dorado, Columbia
Câţi oameni au pornit spre “Ţara aurului”, a bogăţiei, încă de când Columb a descoperit Americile?! El Dorado înseamnă “cel aurit”, şi se referă la legenda regelui care s-a acoperit cu aur şi a întemeiat un oraş plin de bogăţii, apoi un regat. Miturile legate de comorile aurite de pe Amazon au atras mii de oameni, mulţi dintre ei pierind în expediţii. Oraşul de aur încă nu a fost descoperit, iar condiţiile de călătorie sunt mult mai bune astăzi. Eu zic să ne încercăm norocul, aşa, doar pentru a bifa încă o legendă a lumii.
Ys, Franţa
Prinţesa celtică Dahut i-a cerut tatălui ei, puternicul rege Gradlon, să-i construiască un oraş la malul mării. Regele i-a îndeplinit dorinţa şi a ridicat o cetate care să reziste valurilor mării, înconjurată de diguri uriaşe, iar cheia de la singura poartă a cetăţii a păstrat-o el. Prinţesa, care îşi alegea în fiecare seară câte un iubit, iar dimineaţa îl arunca de pe dig în mare, a fost pedepsită de un demon, care a convins- o să fure cheia de la tatăl său şi să deschidă porţile castelului. Astfel a pierit prinţesa sub valuri, iar cetatea a fost distrusă. La Ys se află ruinele acesteia, în golful Douarnenez, devenit astăzi o staţiune populară.