Refugiații ucraineni care doresc să rămână în țara noastră se pot angaja în call-center-uri, în domeniul HoReCa sau în construcții, a declarat Roxana Drăghici, directorul de vânzări al eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.
Un angajat din domeniul relațiilor cu clienții câștigă în medie 2.740 de lei net pe lună, în sectorul hotelurilor, cafenelelor și restaurantelor media ajunge la 2.850 de lei, în vreme ce în construcții se încasează 4.000 de lei lunar, arată datele Salario, comparatorul de salarii, realizat de eJobs.
În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 4.500 de joburi în alimentație/HoReCa, peste 5.500 de joburi în sectorul de relații cu clienții și call-center și peste 3.300 de locuri de muncă în construcții/instalații.
„Cei care cunosc limba engleză, de exemplu, pot să candideze, cel puțin teoretic, pentru aproape orice oportunitate de angajare disponibilă, dacă angajatorul e deschis la echipe multiculturale. Cu atât mai mult cu cât recrutarea cetățenilor ucraineni poate fi o soluție pentru a acoperi deficitul de talente din piață”, spune Roxana Drăghici.
Secțiune specială cu anunțuri în limba ucraineană
Pentru a veni în sprijinul refugiaților care doresc să obțină un loc de muncă în România, eJobs a dezvoltat o secțiune specială care conține sute de anunțuri de joburi în ucraineană.
„În același timp, pentru a duce joburile cât mai aproape de cetățenii ucraineni, acestea vor ajunge și pe una dintre cele mai mari platforme de joburi din Ucraina”, arată Drăghici.
Cum funcționează procesul
Candidații ucraineni au la dispoziție trei variante:
- Pot suna sau scrie direct pe numerele de telefon sau adresele de e-mail din anunțuri
- Pot aplica prin intermediul eJobs, completându-și CV-ul în engleză
- Pot suna la 0374.40.44.78 dacă au nevoie de ajutor din partea eJobs în procesul de aplicare.
Trustul de presă Ringier, care publică ziarul Libertatea, deține și eJobs.
80.000 de ucraineni au rămas în România
Mai bine de 3 milioane de refugiați au părăsit Ucraina după invadarea acesteia de către Rusia, conform BBC, care citează datele Organizației Națiunilor Unite (ONU).
Dintre aceștia, până la data de 16 martie au intrat în România 456.000 de ucraineni, conform Poliției de Frontieră.
Cea mai mare parte a acestora au părăsit însă România, astfel că în țara noastră se află în acest moment circa 80.000.
Foto: Agerpres