Decizia luată de Jakob Fugger a avut ca scop asigurarea unor locuințe la prețuri foarte mici celor care nu-și permiteau acest lucru, iar chiria stabilită cu veacuri în urmă a rămas neschimbată până în prezent.
Mai exact, este vorba despre suma de 88 de eurocenți pe an, o sumă infimă raportată la nivelul de trai al nemților.
Cartierul are 142 de locuitori care trebuie să îndeplinească doar două condiții pentru a beneficia de chiria de-a dreptul divină. Prima dintre acestea este să se roage de trei ori pe zi pentru sufletul și bunăstarea bancherilor, iar cea de-a doua regulă presupune ca oamenii să fie înapoi în cartier până la 10 seara, moment în care porțile se închid. În cazul în care cineva întârzie după acea oră, persoana în cauză trebuie să plătească o amendă între 1 și 50 de euro.
Cea mai importantă sursă de venituri a orașului este reprezentată de biletele în valoare de 4 euro pe care turiștii le achiziționează pentru a vizita cartierul.
Jakob Fugger, zis și Jakob „cel bogat”, a fost unul dintre cei mai de succes bancheri din epoca medievală. Acesta a bătut monede pentru Vatican, a condus comerțul cu diverse condimente și a finațat campania regelui spaniol Carlos al V-lea, devenit ulterior împăratul Imperiului Roman. Acesta a lăsat moștenire familiei sale peste 7 tone de aur și mai multe afaceri care merg și astăzi.
Sursă foto: wikimedia.org.