Prima știre a fost publicată la ora 11.39, ora Moscovei, și are titlul „Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că afluxul de mercenari străini în Ucraina s-a diminuat de la începutul lunii mai”. În ea e citat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

„Remarcăm că de la începutul lunii mai, afluxul de mercenari străini în Ucraina pentru a participa la ostilitățile împotriva forțelor armate ruse s-a secat practic. Conform datelor pe care le avem la dispoziție, astăzi numărul total de mercenari străini din Ucraina este aproape înjumătățit – de la 6,6 până la 3,5 mii de oameni”, a spus Konașenkov.

La 11.43, ora Moscovei, TASS publică o nouă știre: „Ministerul rus al Apărării: sute de mercenari străini în Ucraina au fost distruși de arme de înaltă precizie”, având ca sursă tot comunicarea zilnică a generalului Konașenkov.

„Sute de mercenari străini din Ucraina au fost distruși de armele rusești de precizie cu rază lungă de acțiune, la scurt timp după sosirea lor în locurile în care au urmat pregătire suplimentară și coordonare a unităților tactice”, a spus Konașenkov.

Captură de ecran de pe site-ul TASS, cu intervalul de 8 minute în care au fost publicate cele trei știri

În același timp, majoritatea mercenarilor, conform reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării, au fost distruși în zona de luptă, din cauza nivelului scăzut de pregătire și a lipsei de experiență reală de luptă.

La ora 11.47, apare pe site-ul agenției a treia știre legată de ceea ce rușii numesc „mercenari străini”, cu referire la străinii care luptă voluntar în Legiunea Internațională de la Kiev: „Ministerul rus al Apărării: un număr semnificativ de mercenari preferă să părăsească teritoriul Ucrainei cât mai curând posibil”. Titlul știrii a fost ulterior modificat, după 15 minute: „Ministerul rus al Apărării: Kievul împiedică plecarea mercenarilor străini care vor să părăsească Ucraina”.

„Confruntați cu o situație reală de luptă și cu pierderi grele în rândul personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei, al Gărzii Naționale și al străinilor, un număr semnificativ de mercenari preferă să părăsească teritoriul Ucrainei cât mai curând posibil, dar regimul de la Kiev în fiecare cale posibilă îi împiedică să plece în străinătate”, a spus Konașenkov.

Urmărește-ne pe Google News