Miercuri, însă, filiala rusă a BBC, citată de The Moscow Times, a transmis că numărul soldaților uciși în cazarma temporară de la Makiivka, în atacul de Anul Nou lansat de Ucraina, este mai mare.

Jurnaliştii BBC au verificat identităţile a 92 de soldaţi ruşi care au murit în bombardament. Alți 16, care se aflau în cazarma improvizată din orașul din estul Ucrainei în momentul atacului sunt de negăsit, dar nu se află nici pe lista morților, nici pe cea a supraviețuitorilor.

Rude citate de BBC Russian au spus că majoritatea soldaților uciși au fost chemați la arme în timpul mobilizării „parțiale” a președintelui Vladimir Putin, toamna trecută.

Ei și-au petrecut următoarele două luni antrenându-se în regiunea Samara, din centrul Rusiei, și au fost dislocați la Makiivka pe 26 decembrie, cu mai puțin de o săptămână înainte de atacul ucrainean.

Înmormântările soldaților mobilizați și uciși în Makiivka au început pe 7 ianuarie și au continuat în zilele următoare.

Priveghi în satul Mirny, unde, scrie BBC, cel puțin trei sicrie cu militari uciși în Makiivka au fost aduse după Anul Nou | Foto: Telegram

BBC Russian a scris că au fost confirmate decesele a peste 12.200 de soldați ruși, de la începutul invaziei din Ucraina.

Armata rusă și-a actualizat ultima dată numărul morților în Ucraina în septembrie 2022: 6.000.

BBC Russian, în cooperare cu site-ul de știri independent Mediazona, folosește declarații oficiale, rețelele sociale și rapoartele media, pe lângă voluntarii care monitorizează cimitirele din zeci de orașe și sate rusești, pentru a-și întocmi listele cu numărul soldaților ruși uciși în Ucraina.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News