Blonda nu l-a mai însoţit
“Nici ieri (n.r. – miercuri) nu s-a aflat în România. Pot să vă spun că vine în cursul acestei seri sau noaptea, cel târziu. Lipsa lui nu reprezintă o fugă. E posibil să fi plecat pentru afaceri”, a spus, ieri, avocatul Daniel Fenechiu.
De această dată, directoarea blondă de la OTV nu l-a mai însoţit. În tot acest timp, atmosfera a f o s t destul de încărcată în rândul angajaţilor de la postul de televiziune patronat de DD, unde oamenii erau foarte supăraţi pe directoarea Diana Voiculescu, întrucât nu şi-au luat lefurile din 22 septembrie.
“Este chiar o bătaie de joc la adresa noastră. Avem şi noi datorii la bănci, rate şi copii de crescut, iar Dan Diaconescu a venit cu sacii de bani la OTV şi ne-a sfidat când l-am întrebat de salarii. (…) Nu mai rezistăm aşa şi dacă nu se rezolvă astăzi, când revine în ţară, mâine întrerupem emisia OTV”, ar fi declarat un angajat OTV, citat de site-ul romaniapress.ro.
Ultima oră
Dan Diaconescu, revenit în ţară ieri seară, a susţinut o conferinţă de presă. El a prezentat nişte documente care, potrivit acestuia, ar atesta că are banii necesari pentru achiziţionarea Oltchimului.
Greva foamei la CET Brăila
Angajaţii de la Oltchim nu sunt singurii care au ajuns la limita răbdării. Ieri, în jur de 100 de salariaţi de la CET Brăila au protestat în faţa unităţii, pentru că nu şi-au mai primit de trei luni lefurile şi bonurile de masă. Ba mai mult, şase dintre ei au anunţat că intră în greva foamei. Conducerea CET Brăila afirmă că singura soluţie pentru plata salariilor, care ar necesita aproximativ 140.000 de lei, este recuperarea banilor de la asociaţiile de locatari care au acumulat restanţe de peste 10 milioane de lei.
Guvernul pregăteşte o «listă a ruşinii» cu firmele-problemă
Firmele care au avut mai mult de 10 contestaţii respinse la licitaţii publice şi cele care îşi retrag contestaţia fără ca plângerea să fi fost rezolvată vor fi prezentate public pe o pagină de internet, iar statul va reţine o cotă din garanţia de participare chiar dacă firma renunţă la contestaţie. Guvernul susţinea că astfel de firme hărţuiesc autoritatea contractantă şi avertiza că va publica “un tablou al ruşinii” cu aceste firme specializate în contestarea licitaţiilor, astfel încât “să le treacă pofta” de a mai bloca procedurile de achiziţii publice.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro