Cainii fara stapan sunt o problema intalnita in mai multe tari ale lumii.

Anglia. 150 de caini vagabonzi sunt ucisi in fiecare saptamana, pentru ca nu li se gasesc stapani. Un caine poate fi pastrat in adapost o saptamana, iar stapanul trebuie sa plateasca o taxa de 25 de lire sterline pentru a lua patrupedul inapoi.

Grecia. In octombrie 2003, a inceput un program de sterilizare a peste 10.000 de caini vagabonzi. Iubitorii de animale din aceasta tara acuzau insa autoritatile ca ar fi omorat alti 3.000 de caini, inainte de octombrie 2003, ca masura luata in vederea Jocurilor Olimpice din 2004.

Taiwan. In 1998, existau in jur de un milion de caini fara stapan. In China, peste zece milioane de astfel de caini sunt omorati anual (peste 27.000 in fiecare zi), multi dintre ei fiind ucisi pentru a deveni materie prima pentru restaurante, potrivit organizatiilor care protejeaza drepturile animalelor.

SUA. Potrivit organizatiilor americane pentru protectia animalelor, cel putin 15.000 de caini si pisici fara stapan sunt ucisi zilnic numai in Statele Unite ale Americii. Statisticile ONG americane de profil arata ca intre sase si opt milioane de caini si pisici sunt ucisi anual in adaposturile din SUA.

India. Autoritatile din Mumbai au omorat 50.000 de caini anual prin electrocutare. Din 1994, in urma apelurilor facute de organizatii de protectie a animalelor, electrocutarea a fost inlocuita cu sterilizarea.

Thailanda. La Bangkok, autoritatile obisnuiau sa eutanasieze mai mult de 200 de caini zilnic, pana in momentul in care o organizatie a declansat o campanie impotriva exterminarii lor prin metode violente. Municipalitatea a cheltuit peste 800.000 de dolari intr-un singur an, pentru a steriliza 42.000 de caini.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News