Cele 100 de insule sunt amplasate în cele mai populate zone din Timișoara.

Noul sistem va deveni funcțional până la finalul acestui an, iar RETIM va asigura colectarea conform graficelor în vigoare.

„Insulele ecologice sunt compuse din cinci module, fiecare destinat unui tip de deșeu și colorat distinct: maro – deșeuri biodegradabile, negru – deșeuri reziduale, galben – plastic și metal, albastru – hârtie și carton, verde – sticlă. Fiecare modul informează utilizatorul cu privire la nivelul de umplere, alertează dacă trapa nu a fost închisă corect și este securizat, oferind acces doar pe bază de cartelă sau printr-o aplicație mobilă”, precizează reprezentanții primăriei.

„Deșeurile trebuie sortate pe tipuri în saci, cu excepția sticlei. Pentru depozitarea fiecărui tip de deșeu este necesară autentificarea prin cartelă sau aplicație. Sacii trebuie să fie de dimensiuni potrivite pentru a încăpea fără a forța trapa. Modulul destinat sticlei are o trapă cu diametrul de 25 cm, iar celelalte module au trape de 40 x 30 cm”, mai precizează Primăria Timișoara.

Achiziția propriu-zisă a celor 100 de insule ecologice este de 4,9 milioane de lei, fără TVA. Fondurile provin din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), achiziția fiind făcută de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Primele 50 de insule au ajuns la Timișoara acum două săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News