A fost să se relaxeze la Nisa?

“Senzaţional” este şi faptul că realizatorul din Caracal a fost însoţit de blonda de care nu se desparte în ultima vreme. Este vorba despre Diana Voiculescu, directorul OTV, care a încercat ieri, la aeroport, să se ascundă de ochii presei, furişându- se în maşina lui Diaconescu.
Potrivit România TV, traseul lui Dan Diaconescu prin Europa ar fi fost de fapt mult mai scurt decât cel declarat de el: DD s-ar fi relaxat două zile într- un hotel de cinci stele din Nisa, Franţa. Iar în timp ce bossul OTV dădea ieri declaraţii incoerente la aeroport, muncitorii de la Oltchim îşi strigau disperarea în faţa combinatului! “Nu mai avem încredere nici în planurile lui Diaconescu, nici în cei de la Guvern, care au spus că ne ajută cu fonduri, cu salariile restante. Am reluat protestele pe platformă, vrem ca acest combinat să mai aibă viitor”, a declarat Corneliu Cernev, liderul protestatarilor.

«Pentru a ajunge la combinat iau bani de la părinţii mei pensionari»

Cel mai trist este că muncitorii sunt în pragul disperării că nu îşi mai pot întreţine familiile. Este şi situaţia lui Alexandru Cârstoiu, un bărbat de 47 de ani, în putere, solid şi vrednic, care lucrează de o viaţă în combinat. “Am ajuns să-mi fie ruşine să mă duc acasă de la serviciu, pentru că din întreţinătorul familiei am ajuns un întreţinut. Îmi vine să plâng când copiii mă întreabă ce le-am adus şi eu poate abia am bani în buzunar să cumpăr o pâine”, spune neputincios Cârstoiu. Oamenii se plâng cu toţii că trebuie să scoată bani din buzunar pentru a veni la muncă. Este şi cazul Marcelei Dobre, o femeie care la 40 de ani a ajuns să se împrumute de la părinţii săi pensionari. “În fiecare zi vin la serviciu şi am bani doar pentru doi covrigi. Pentru a-mi cumpăra bilet la cursa specială care mă aduce la combinat iau bani de la părinţii mei pensionari. Ne-am săturat de minciuni, nu înţeleg de ce nu ne spune nimeni o dată clar ce facem noi, muncitorii?!”, afirmă Marcela Dobre, ajunsă la capătul puterilor.

Diaconescu cere modificarea contractului de privatizare

Avocaţii lui Dan Diaconescu au fost ieri la Ministerul Economiei pentru o nouă rundă de negocieri pe marginea contractului de privatizare a combinatului Oltchim. Daniel Fenechiu, unul dintre avocaţii patronului OTV, a precizat că a făcut 21 de propuneri de modificare a prevederilor contractuale, aşa cum au fost elaborate de Ministerul Economiei, plus 14 propuneri de adăugare a unor prevederi noi. În esenţă, avocaţii lui Diaconescu cer să se includă modalităţi clare prin care să fie achiziţionată şi rafinăria Arpechim Piteşti, statul să ofere garanţii că nu va cere insolvenţa Oltchim şi un angajament al Guvernului că-şi va achita obligaţiile salariale faţă de muncitori. De asemenea, Dan Diaconescu şi-a asumat câteva propuneri venite din partea sindicatului, anume ca în contract să se stipuleze că numărul angajaţilor va rămâne acelaşi, că vor fi respectate contractele individuale şi cel colectiv de muncă şi că obiectul de activitate va fi păstrat cel puţin 10 ani.

Dane, ce căutai aproape de casa ei?


Diana Voiculescu, directorul general al OTV, a intrat în atenţia presei anul trecut, după ce a fost tâlhărită în faţa casei ei din Capitală de un individ care a atacat-o cu un cuţit şi i-ar fi furat 8.000 de euro şi 20.000 de lei. Dar cel mai interesant aspect al acelui incident este faptul că la câţiva metri în spatele maşinii conduse de Diana Voiculescu se afla şi Dan Diaconescu, care s-a şi oprit în faţa imobilului unde femeia locuieşte şi l-ar fi alergat pe agresor! Întrebarea firească pusă în urmă cu un an a fost: “Ce căuta Diaconescu atât de aproape de casa Dianei?”.
fotografii: Gabriel Miron

Ponta a solicitat informaţii de la spioni

În timp ce Dan Diaconescu revenea pe meleagurile noastre, premierul Ponta discuta la Guvern cu Teodor Meleşcanu, şeful Serviciului de Informaţii Externe.
Conform unor surse din Executiv, cei doi au vorbit despre situaţia de la Oltchim, dar şi despre excursia lui Dan Diaconescu în străinătate.

Urmărește-ne pe Google News