În anii ce vor urma se crede că preţul cărnii va creşte, iar ecologia va câştiga mai mult teren, insectele, ajungând să fie cel mai important ingredient pentru multe mâncărui, notează agenţia AFP, citată de ziare.com.

„Va veni o zi când Big Mac-ul va costa 120 de euro, iar Bug Mac-ul (sandwich cu insecte – n.r.) doar 12 euro, când oamenii vor mânca mai mult insecte decât carne”, declara coordonatorul studiului, Arnold van Huis, de la Universitatea Wageningen.

Se prefigurează că în 2050 vor fi nouă miliarde de oameni pe Pământ, iar a trece pe un meniu constând mai mult în insecte nici nu e o idee rea. Insectele sunt bogate în proteine, sărace în grăsimi, uşor şi eficient de crescut.

Există mai bine de 1.200 de tipuri de insecte ce pot fi consumate şi chiar sunt delicioase. În Mexic, de exemplu, se consumă 500 de tipuri de insecte, în Africa 250, iar în China şi alte părţi ale Asiei circa 180, majoritatea considerate delicatese.

Tu ai mânca un hamburger cu gândaci? Spune-ne părea ta

 
 

Urmărește-ne pe Google News