„10 mii de luptători ceceni sunt deja implicați în această cauză nobilă. Dacă este necesar, alți 70.000 sunt gata să li se alăture”, a scris Kadîrov pe Telegram, într-o postare în care a vorbit despre „formarea solemnă a forțelor de securitate ale Republicii Cecene”, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de către președintele Vladimir Putin.

„Vin la noi o mulțime de voluntari, nu mă refer doar la ceceni, care sunt gata să meargă în prima linie în mii, zeci de mii, și să lupte pentru statul nostru, să urmeze ordinele comandantului suprem. Sunt bucuros și plăcut surprins că atât de mulți voluntari vin la noi din toată Rusia, vor să slujească alături de noi, să lupte împreună, să apere interesele statului nostru”, a adăugat șeful Ceceniei.

Discursul lui Kadîrov l-a ridicat în slăvi pe Putin și a punctat din nou că toți cecenii aprobă deciziile acestuia: „Am început ziua semnificativă de astăzi cu o formare solemnă a unităților de forță ale Republicii Cecene. Evenimentul a fost dedicat aniversării a 70 de ani ai președintelui Rusiei, comandantul suprem Vladimir Putin. Peste 20.000 de luptători de elită s-au aliniat pe terenul de paradă pentru a sprijini deciziile șefului statului și pentru a-l felicita cu ocazia aniversării sale.

I-am salutat cu căldură pe acești demni fii ai poporului cecen, care sunt gata în orice moment să apere patria și să îndeplinească orice ordin al remarcabilului nostru lider.

În cadrul formației ceremoniale, muftiul Republicii Cecene, Salakh-Khadji Mezhiev, bătrâni ceceni celebri, văduve și mame ale forțelor de ordine, precum și cadre militare feminine și-au exprimat sprijinul pentru cursul urmat de președintele Rusiei.

Șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, mi-a oferit titlul de Erou al RPD și medalia Pentru Eliberarea Mariupolului. În plus, a premiat un număr de membri distinși ai echipei lui Kadîrov.

Adevărul este în spatele nostru, ceea ce înseamnă că vom fi și mai puternici și cu siguranță vom câștiga! Trăiască Rusia! Trăiască liderul nostru național, Vladimir Vladimirovici Putin!”, a scris Kadîrov.

Urmărește-ne pe Google News