Chiar dacă în fiecare an credincioșii care vin să asiste la Bobotează pe malul mării sunt asigurați că este agheasmă pentru toată lumea, aceștia nu se pot abține să nu se înghesuie și să se calce în picioare, la propriu, pentru a-și umple sacoșile cu sticle de aghiasmă.
Mulți au venit pe treptele Catedralei și pe faleza Cazinoului de la primele ore ale dimineții, slujba ținută de IPS Teodosie începând abia la ora 8.40, iar la 11.30 s-a plecat spre faleză, acolo unde a fost oficiată slujba de sfințire a apelor.
În mijlocul miilor de credindioși adunați pe faleza Cazinoului din Constanța au fost aduse câteva butoaie de lemn puse în căruțe trase de boi și măgăruși, împodobite cu ramuri.
După ce apa din butoaie a fost sfințită, IPS Teodosie ajutat de către marinarii din forțele speciale a urcat într-o ambarcațiune și a ieșit în golf, unde a sfințit și această apă, apoi a aruncat cele trei cruci de lemn în mare.
Aproximativ 20 de temerari, printre care și o tânără de 30 de ani, s-au aruncat în apa mării, trei dintre aceștia reușind să le recupereze. Toți au fost răsplătiți de către IPS Teodosie cu cadouri simbolice.
După ce slujba s-a încheiat, jandarmii Grupării Mobile „Tomis“ au început distribuirea PET-urilor cu aghiasmă credincioșilor. Chiar dacă era suficientă, mulți au uitat de vârstă și siguranță și s-au înghesuit pentru a-și umple cât mai repede sacoșile. Doi copii ce erau striviți între mama lor și gardul de protecție au fost salvați de către jandarmi, care i-au scos din mulțime.
La Tulcea, slujba a fost oficiată pe faleză de către P.S. Dr. Visarion Bălţat, Episcopul Tulcii, în fața a aproximativ 2.000 de credincioși.
Aici su sărit în apă pentru a recupera crucea de lemn zece persoane, trei dintre ei fiind pompieri în cadrul ISU Delta Tulcea. De altfel, unul dintre ei, plutonierul major Pavel Cacenco a fost cel care a recuperat crucea din Dunăre.