Un complet de cinci judecători a refuzat o nouă încercare a Elenei Udrea de a fi eliberată din închisoare.
„Cu majoritate, respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017”, au stabilit judecătorii de la Înalta Curte.
În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 ani de închisoare, primită pe 7 aprilie. Avocații săi au invocat decizia Curţii Constituţionale privind modalitatea nelegală de constituire a completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.
Pe 12 septembrie, avocatul Veronel Rădulescu a spus că, dacă Elenei Udrea i se respinge acest apel, va renunţa la meserie şi se va duce să muncească în agricultură.
Elena Udrea mai are pe rolul Instanţei supreme o ultimă cale de atac împotriva sentinţei de condamnare, anume un recurs în casaţie, al cărui verdict este așteptat luni, 26 septembrie, potrivit Agerpres.
Breazu și Obreja, condamnați și ei în „Gala Bute”
Pe 7 aprilie, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a fost și el condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită.
De asemenea, tot pe 7 aprilie, și Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, dar Tribunalul Ilfov a decis pe 22 iulie eliberarea temporară a lui Obreja și suspendarea pedepsei pentru o perioadă de trei luni, pentru a se putea trata de cancer.
Decizia instanțelor a venit după ce Gazeta Sporturilor a publicat în 2011 o serie de investigații despre neregulile privind organizarea evenimentului sportiv Gala Bute, finanțat din fonduri europene, nereguli semnalate de jurnaliști încă din faza de pregătire a galei de box.
Totodată, Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a mai decis vineri, 23 septembrie, să respingă cererile depuse de Elena Udrea şi de Tudor Breazu de sesizare a Curţii Constituţionale. Această decizie a instanţei nu este însă definitivă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
unionist • 23.09.2022, 16:25
Sclavi de la ICCJ daca au primit ordin de la Scutea sa calce in picioare constitutia Romaniei , asta face , deja romania nu mai este suverana din cauza acestei justitii rusinoase si a unor tradatori de neam si tara