Zborul umanitar s-a efectuat în contextul transportului din această dimineață a ajutoarelor umanitare, care au fost oferite în regim gratuit de România populației civile din Republica Libaneză

Grupul a fost sprijinit de către personalul Ambasadei României la Beirut și de două echipe consulare mobile din cadrul Unității de reacție rapidă a MAE, în vederea eliberării documentelor de călătorie, dar și a îndeplinirii formalităților care erau necesare îmbarcării. Au fost întreprinse demersuri, pe lângă autoritățile locale competente, în scopul realizării zborului în condiții de siguranță.  

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Foto-Ministerul Afacerilor Externe

„Operațiunea este susținută, de asemenea, de alte autorități române, la sosirea pe teritoriul României a cetățenilor români și a membrilor lor de familie structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urmând să acorde asistența necesară în strânsă cooperare cu organizații neguvernamentale și Primăria Bucureștiului”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Ambasada României în Republica Libaneză și MAE vor rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii lor de familie, care s-au înregistrat la misiunea diplomatică și și-au semnalat prezența.  

MAE reamintește că este în vigoare, încă din octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9– „EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE!”, valabil pentru întregul teritoriu al Republicii Libaneze, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896. 

Informațiile se actualizează în mod constant, în funcție de evoluțiile de securitate din zonă. De asemenea, MAE reiterează recomandarea fermă, care se adresează cetățenilor români prezenți din această țară de a-și înregistra prezența la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru facilitarea acordării protecției consulare.  

Urmărește-ne pe Google News