„Băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu suspiciunea de hepatită acută. Markeri virali pentru hepatită virală A, B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti-Leptospiră. Copilul este în continuare internat, investigat şi supravegheat, cu evoluţie staţionară, fără elemente de agravare”, a informat DSP Sibiu.

Fetiţa de 10 ani a fost externată, cu stare ameliorată.

Primul caz de acest gen confirmat în România este cel al unei fetiţe de 5 ani, din București.

Joi, alte două cazuri suspecte – un bebeluș de opt luni și un copil de 10 ani – au fost anunțate de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Hepatita este cauzată de un adenovirus, un tip comun de virus răspândit de la persoană la persoană, care poate provoca o serie de boli ușoare sau severe.

La nivel global, au fost identificate până la 21 aprilie 169 de astfel de cazuri. A existat și un deces. Numai în Marea Britanie, 114 copii s-au îmbolnăvit.

Medicul Mihai Craiu a explicat joi pentru Libertatea că nu există focare, iar părinții nu trebuie, în niciun caz, să intre în panică și să-și țină copiii în casă.

„Un mesaj liniștitor pentru părinți, cel puțin pentru un timp, până când o să aflăm despre ce este vorba, este că acești copii nu și-au îmbolnăvit colegii de grădiniță sau de clasă. Așadar, niciunde în Marea Britanie, unde sunt cele mai multe cazuri de hepatită acută severă, nu există focar”, a explicat doctorul Craiu, pentru Libertatea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News