Florian Lixandru, secretarul de stat în Ministerul Educației, a precizat că fiecare unitate de învățământ trebuie să pună la dispoziție un spațiu în care elevii să-și lase telefoanele mobile când intră la cursuri.

„Conducerea unității de învățământ are obligația să asigure un spațiu în care elevii să depoziteze telefoanele, telefoane care nu pot fi folosite pe parcursul programului școlar – practic, ele ar trebui să fie depozitate la intrare și să își preia fiecare elev telefonul la plecare. Dacă se întâmplă ca un elev să fie prins cu telefonul asupra lui în timpul programului școlar, profesorul are posibilitatea să îi rețină telefonul și să i-l restituie la sfârșitul programului școlar”, a spus Florian Lixandru.

„Nu au voie nici pe timpul pauzelor”

Secretarul de stat în Ministerul Educației este ferm convins că interzicerea telefoanelor mobile, inclusiv în pauze, este o măsură benefică, în primul rând, pentru elevi, a căror atenție nu va mai fi distrasă.

„Ca element de noutate este faptul că nu pot folosi telefoanele pe întregul parcurs al programului școlar al unei zile. Până acum, în vechiul regulament, aveau posibilitatea să îl folosească în pauze. Acum, practic, n-au voie nici pe timpul pauzelor”, a mai declarat Florian Lixandru.

Urmărește-ne pe Google News