UPDATE 15.00: Încă doi bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost duși de părinți, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cu suspiciune de infecție cu stafilococ auriu. Numărul micuților cu astfel de probleme a ajuns la 17, în cazul a 12 dintre ei fiind confirmată infecția.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” anunţă că încă doi copii născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, scrie Mediafax.

Bebelușilor li s-au prelevat probe pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Rezultatelor analizelor sunt gata în 48 de ore de la recoltarea probelor.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că atunci când au ajuns la spital bebeluşii nu aveau febră, iar tratamentul se face cu antibiotic, conform antibiogramei.

Până miercuri seară, 15 bebeluși au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, aduși de la Maternitatea Giulești. Al 15-lea bebeluș a fost adus miercuri seară la spital, și a fost supus mai multor analize pentru a se vedea dacă este infectat cu stafilococ auriu.

Primul diagnostic pus de medici a fost de stafilococie cutanată, adică are o erupție la nivelul pielii, scrie Digi 24.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” a declarat, miercuri, că mai mulți bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au ajuns la spital cu mai multe probleme. De cealaltă parte, reprezentanții Maternității Giulești neagă faptul că mai mulți bebeluși s-au infectat în unitatea medicală.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu” are loc, în prezent, o investigaţie epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între naşterile bebeluşilor şi informaţiile că aceştia au ajuns cu diferite infecţii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Potrivit Primăriei Capitalei, în lunile octombrie şi noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu” s-au născut, în total, 637 copii, fără complicaţii infecţioase declarate.

Foto: Arhiva Libertatea


Citește și: ANALIZĂ/ De ce nu poate trece România la euro în 2024. Nu mai îndeplinim criteriile, nivelul de trai e departe, infrastructura, sănătatea și educația sunt la pământ


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News