Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că avionul a căzut într-o zonă pustie, iar pilotul s-a catapultat și a supraviețuit în urma incidentului.

O comisie specială lucrează la locul prăbușirii avionului. Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a acuzat deja o problemă tehnică neprecizată.

Potrivit The Moscow Times, acesta este al doilea avion Su-34 prăbușit în decursul acestui an în Rusia. Primul incident s-a produs pe 11 iunie în Osetia de Nord, de asemenea în timpul unui antrenament.

Alte trei bombardiere Su-34 s-au prăbușit în 2023 și 2022 – două în Briansk și Voronej, regiuni situate la granița cu Ucraina, și al treilea la Eisk, în ținutul Krasnodar, incident soldat cu șase morți și 19 răniți.

Pe de altă parte, un elicopter de luptă Mi-28 s-a prăbuşit joi în regiunea Kaluga, situată la sud-vest de Moscova.

De altfel, potrivit unui reprezentant al Direcției Principale de Informații (HUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia a pierdut trei elicoptere militare în urma unor acte de sabotaj comise în ultima săptămână.

Conform publicației Ukrainska Pravda, un elicopter multifuncțional Mi-28 a ars, pe 24 iulie, pe aerodromul Kriaj din orașul Samara.

Anterior, pe 21 iulie, alte două elicoptere militare – un Mi-28 și un Ka-226 – au fost mistuite de flăcări în satul Tomilino din regiunea Moscova.

Urmărește-ne pe Google News