Suhail Hussein Husseini era responsabil cu logistica și bugetul alocat diferitelor unități Hezbollah, potrivit armatei israeliene. De asemenea, el a fost membru al Consiliului Jihad al Hezbollah, principalul organism militar al grupării teroriste.

„Husseini a jucat un rol crucial în transferurile de arme între Iran și Hezbollah și a fost responsabil pentru distribuirea armamentului avansat între unitățile Hezbollah, supraveghind atât transportul, cât și alocarea acestor arme”, a precizat armata israeliană.

În plus, potrivit IDF, Husseini a fost „responsabil pentru bugetul și managementul logistic al celor mai sensibile proiecte ale Hezbollah, inclusiv planurile de război ale organizației și alte operațiuni speciale, cum ar fi coordonarea atacurilor teroriste împotriva statului Israel din Liban și din Siria”.

Armata israeliană a mai spus că sediul central al Hezbollah se ocupa şi de cercetarea, dezvoltarea şi fabricarea rachetelor ghidate cu precizie.

Suhail Hussein Husseini se adaugă pe lista comandanților Hezbollah „eliminați” în ultimul timp de armata israeliană.

La 29 septembrie, comandantul militar înalt al Hezbollah, Ali Karaki, a fost ucis în atacurile aeriene israeliene asupra Dahiyeh, suburbiile de sud ale Beirutului, a anunțat gruparea libaneză.

Este vorba despre aceleași atacuri în care a fost ucis și liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Urmărește-ne pe Google News