Ingrediente:
Pentru blatul mare: 12 ouă, 12 linguri de făină, 12 linguri de zahăr, o jumătate de pliculeţ de praf de copt şi coajă de lămâie rasă;
Pentru blatul mijlociu: 8 ouă, 8 linguri de făină, 8 linguri de zahăr şi un praf de copt;
Pentru blatul mic: 6 ouă, 6 linguri de făină, 6 linguri de zahăr şi un pliculeţ de praf de copt; o lingură de ulei.
Pentru cremă: 300 g de zahăr, două ouă, două plicuri de gelatină, un pachet de unt, cinci linguri de cafea, 100 ml de apă, frişcă şi bezele în formă de floricele.
Preparare: Se separă conţinutul ouălor. Se bat cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul şi coaja de lămâie. Albuşurile se mixează până se întăresc. Se amestecă cele două compoziţii încet şi se adaugă praful de copt şi făina. Apoi se pun în trei tăvi dreptunghiulare, de dimensiuni diferite care au fost tapetate cu hârtie de pergament.
Se introduc în cuptorul bine încins, la foc potrivit, circa 20-30 de minute. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă.
Crema: Cafeaua se freacă cu 100 ml de apă şi se fierbe la bain-marie, după care se lasă la răcit. Untul se bate spumă cu zahărul. Se adaugă compoziţia de cafea şi se lasă la frigider 10-15 minute, apoi se întinde pe blaturi.
În bază se pune blatul mai mare tăiat în două, după aceea cel mijlociu şi la sfârşit cel mic.
Se ornează cu frişcă şi cu bezele.