Autoritățile cred că persoana decedată este o femeie în vârstă de 60 de ani.

De asemenea, cel puțin 18 persoane au fost rănite, mai ales din cauza inhalării de fum, când incendiul a ajuns în apropierea unei suburbii a Atenei. Observatorul Național al Greciei a transmis luni seara că imaginile din satelit arată că incendiul a afectat aproximativ 10.000 de hectare.

Între timp, lupta cu focul continuă. Sute de pompieri, inclusiv români, participă la intervenție. Flăcările au format un front de aproximativ 30 de kilometri, iar din cauza vântului, acestea au ajuns uneori la o înălțime de 25 de metri, relatează televiziunea de stat ERT.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Incendiul a izbucnit duminică, 11 august, în comuna Varnavas, aflată la 35 km nord-est de Atena.

O pătură de fum și cenușă a învăluit centrul capitalei elene, în timp ce întreruperile de curent au afectat părți din Atena și au perturbat funcționarea semafoarelor din intersecții centrale importante.

Grecia a solicitat asistență internațională, activând mecanismul european de protecție civilă.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat marți, 13 august, că România „a trimis un al doilea contingent de pompieri pentru a sprijini eforturile de combatere a incendiilor de vegetație și pădure care afectează regiunea Attica din Grecia”.

Autoritățile elene așteaptă sprijin și din partea altor țări, printre care Turcia și Serbia.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News