Primul incendiu a fost descoperit de jandarmii montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, pe vârful Păroasa din Retezat, iar pentru că focul se întindea cu repeziciune, jandarmii montani au sesizat pompierii.
Echipele de intervenţie au ajuns la locul incendiului după aproximativ două ore, deoarece au fost nevoite să meargă pe un traseu greu accesibil. Circa două hectare de teren acoperit cu resturi rezultate în urma exploatării forestiere au fost mistuite de flăcări.
„Echipele mixte de pompieri, jandarmi şi membri ai ocoalelor silvice au acţionat timp de două zile consecutiv pentru lichidarea incendiului care a fost limitat la aproximativ 2,5 hectare de teren”, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Pentru stingerea incendiului din Retezat au fost mobilizaţi 64 de pompieri, 4 jandarmi şi 24 de pădurari ai ocoalelor silvice.
La scurt timp după stingerea primului foc, jandarmii au descoperit în timpul patrulării lor un alt incendiu în masiv. De această dată focul cuprinsese o pădure de conifere din Retezat. Militarii au reuşit împreună cu pompierii Gărzii de Intervenţie Uricani să stingă focul care a cuprins doar 2.500 m pătraţi.
 
 

Urmărește-ne pe Google News