Flăcările au izbucnit în apropiere de localitatea Segura de la Sierra, iar peste 500 de hectare de vegetație au fost mistuite în urma incendiului. Totodată, potrivit presei spaniole, aproximativ 300 de oameni au fost evacuați din regiune. În plus, patru drumuri au fost închise pentru a permite intervenția pompierilor.
Dos aviones del #43Grupo de @EjercitoAire durante las tareas de extinción del #IFVilamaiorVerín 💪💪 #apagafuegos pic.twitter.com/Bae0dBC6SI
— Ministerio Defensa (@Defensagob) August 4, 2017
În ultima lună, incendiile de vegetaţie au făcut ravagii în întreaga Europă, în special în Portugalia, Spania, Franţa, Croaţia, Muntenegru şi Italia, unde recent o femeie și-a pierdut viața din cauza temperaturilor ridicate. În urmă cu o lună și jumătate, Portugalia s-a confruntat cu o tragedie de proporții, după ce 62 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci când flăcările au înconjurat peste noapte mai multe localităţi din zona Pedrogao Grande.
Avertisment MAE: Coduri roșii de temperaturi extreme în Europa
Întreaga Europa se confruntă cu un val de caniculă, după cum avertizeză și Ministerul român al Afacerilor Externe. „În perioada 4 – 6 august 2017, următoarele zone de pe continentul european (majoritatea fiind şi destinaţii turistice în sezonul estival) se află sub cod roșu de temperaturi ridicate: întreg teritoriul Croației, al Bosniei-Herțegovina, Serbiei, Muntenegrului și Ungariei; cea mai mare parte a Sloveniei, sudul Poloniei, sudul Slovaciei, sudul Elveției; centrul și sud-estul Italiei, precum şi insulele Sicilia și Sardinia”, se arată într-o alertă a instituției.
Totodată, MAE precizează că, din cauza caniculei şi a secetei, există pericolul producerii unor incendii de vegetaţie uscată şi de păduri în zone precum: sudul și estul Portugaliei; sudul și centrul Spaniei şi zona Mallorca; sudul insulei Corsica și zona mediteraneană a Franței; insulele Sicilia, Sardinia, sudul și centrul Italiei; zona de coastă a Croației; centrul Albaniei; zona estică a Ungariei; nordul și estul Serbiei; Macedonia, sud-estul și nord-vestul Bulgariei; partea de sud a țărmului Greciei și insulele Ciclade; părți din zona centrala a Ciprului; centrul și sud-vestul Turciei.
Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă, iar cei afectați de situația din atenționare, pot solicita asistență consulară la misiunile diplomatice și oficiile consulare de carieră ale României în țările enumerate, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor români din străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.