Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, locotenent Cristian Todor, a spus că din cauza caniculei, dar şi vântului puternic focul s-a extins cu repeziciune, afectând atât o zonă de păşune alpină, cât şi o pădure de conifere.
Potrivit sursei citate, incendiul nu este încă stins şi până acum a afectat peste 15 hectare de pădure de conifere şi aproximativ 10 hectare de păşune.
Focul vizibil şi în staţiunile de pe Valea Prahovei
Aceeaşi situaţie disperată o întâlnim şi într-o zonă greu accesibilă din Masivul Bucegi.
Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că zona unde se manifestă incendiul este una foarte abruptă, iar drumul de pe Platoul Bucegi unde urcă maşinile şi până în zona focarului se parcurge în trei ore.
El a precizat că în zona incendiului se poate interveni eventual cu un elicopter şi că în opnia sa este exclus ca incendiul să se extindă până în Buşteni, care este cea mai apropiată localitate de zona incendiului.
Incendiul de vegetaţie a izbucnit, joi, în urma unui trăsnet, în Masivul Bucegi, la o altitudine de 1700 de metri, pe un teren care aparţine Casei Regale şi care este administrat de Romsilva, flăcările cuprinzând vegetaţie alpină.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro