UPDATE 8:45: Incendiul de la depozitul din Afumaţi nu a fost încă stins, şase autospeciale fiind încă la faţa locului. 

„Intervenţia pentru stingere a incendiului a continuat pe parcursul nopţii, iar numărul autospecialelor a fost redus progresiv. În acest moment mai sunt la caz 6 autospeciale de stingere, 1 echipaj pentru descarcerare şi 1 echipaj SMURD. Au fost utilizate inclusiv 2 buldoexcavatoare pentru realizarea unor deschideri în interiorul depozitului, în vederea îndepărtării elementelor prăbuşite şi accesului către focarele ascunse.”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Intervenţia a implicat un grad mare de risc pentru echipajele de pompieri, din cauza prăbuşirii rapide a structurii metalice a depozitului, sub efectul temperaturilor ridicate din interior.

UPDATE 7:05: Pentru stingerea incendiului au acționat 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit în localitatea Afumați. Acționează 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă. Se acționează concomitent pentru protejarea altor trei depozite aflate la o distanță foarte redusă”, a transmis ISU București-Ilfov

Din cauza lipsei surselor de apă, alimentarea s-a realizat de la alte centre comerciale cu rezervă de apă din localitatea Afumați.

„În acest moment acţionăm pentru stingere de pe două laturi. Structura metalică a acesteia a fost afectată, astfel că hala este parţial prăbuşită. În interior este ardere generalizată şi se acţionează concomitent pentru protejarea a două hale învecinate”, a precizat ISU Bucureşti-Ilfov.

Nu au fost semnalate victime.

***

Știrea inițială: Din primele informații, 500 de metri pătrați sunt afectați de flăcări, fiind riscul ca focul să se extindă și la alte hale. La fața locului intervin 10 autospeciale pompieri și sunt trimise și câteva Ambulanțe SABIF.

„În acest moment incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări de fum pe o suprafaţă de 500 mp, cu posibilităţi de propagare. Nu sunt victime“, a transmis ISU București-Ilfov.

FOTO: ISU București – Ilfov

Urmărește-ne pe Google News