Vineri, incendiul se extinsese până în zonele rezidențiale din Izmir, astfel că trei cartiere din districtele centrale Karsiyaka şi Bayrakli au fost evacuate, inclusiv un adăpost pentru animale.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Din cauza rafalelor de vânt de aproximativ 80 de kilometri pe oră, aeronavele nu au putut interveni pentru o perioadă în zona Yamanlar Karatepe din districtul Karsiyaka, notează Anadolu.

Drumurile care duceau spre zonele afectate au fost închise, jandarmeria și poliția luând măsuri de securitate.

Cel puțin 16 clădiri au fost afectate de incendiu, însă nu s-au înregistrat victime, au anunțat autoritățile.

Incendiul a ajuns în zona industrială Ornekkoy, extinzându-se la numeroase afaceri, inclusiv la fabrici de reciclare, marmură, cabluri, companii de prelucrare a lemnului și ateliere de mobilă.

Pe măsură ce vântul s-a domolit vineri după-amiază, elicopterele și avioanele și-au reluat operațiunile, aruncând apă peste zonele în care flăcările se manifestau cel mai violent.

Au intervenit cinci avioane, 15 elicoptere, 46 de cisterne cu apă, 10 vehicule de alimentare cu apă, 4 buldozere și 4 echipaje de la sol.

Incendiul continuă să ardă în zonele împădurite de la marginea districtelor Karsiyaka, Bayrakli și Cigli, afectând atât zonele rezidențiale, cât și zona industrială. Unele case și vehicule din apropierea pădurilor au fost avariate de flăcările care se extind.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News