Oficialii ruși nu oferă detalii despre cauzele incendiului, dar canalul de Telegram Baza, asociat aparatului de securitate al Rusiei, relatează că mai multe rezervoare de combustibil au luat foc în Feodosia după ce locuitorii au auzit o serie de explozii puternice.

Un alt canal de Telegram, Astra, scrie că ucrainenii au vizat un terminal maritim de produse petroliere.

Site-ul de știri Krîmskii veter relatează că ucrainenii au vizat în noaptea de duminică spre luni și bazele aeriene Sakî și Belbek din Crimeea. Alarmele antiaeriene au fost declanșate la Sevastopol, cartierul general al Flotei Ruse din Marea Neagră.

Ministerul rus al Apărării a susținut mai devreme că unităţile sale de apărare antiaeriană au distrus 12 drone ucrainene deasupra Peninsulei Crimeea. Traficul stradal în unele părţi ale orașului Feodosia a fost restricţionat temporar. Alte șase drone ucrainene ar fi fost doborâte în regiunea Kursk și câte una în regiunile Belgorod, Briansk și Voronej.

Ulterior, armata ucraineană a revendicat luni un atac asupra terminalului petrolier din Feodosia. „Terminalul Feodosia este cel mai mare din Crimeea în ceea ce privește transbordarea produselor petroliere, care au fost utilizate, printre altele, pentru a satisface nevoile armatei ruse de ocupație”, a precizat armata ucraineană.

Atacurile cu drone aeriene şi maritime ale Ucrainei asupra ţintelor militare ruseşti din Crimeea pe parcursul războiului au avariat sau distrus mai multe nave şi şantiere de reparaţii navale din portul Sevastopol din Crimeea şi au lovit diverse alte ţinte, notează Reuters.

Moscova îşi foloseşte flota din Marea Neagră pentru a lansa atacuri cu rază lungă de acţiune asupra Ucrainei. Peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia în martie 2014.

Urmărește-ne pe Google News