Potrivit primelor informații, focul ar fi pornit de la un scurtcircuit electric. Flăcările au cuprins mai multe încăperi din sediul instituției, inclusiv arhiva. Aceasta se poate, totuși, reface, din moment ce serverele nu au avut de suferit.

„Facem un inventar, pagubele nu sunt foarte mari. A ars o parte din arhivă, doar un calcultor. Din fericire serverele nu au fost afectate. Datele sunt pe server. Arhiva se poate reface. Principala noastră preocupare astăzi este să facem Trezoreria funcțională”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Mircea Pîrvulețu, directorul Direcției Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Craiova.

ANAF funcționa într-o clădire a Primăriei Filiași. „De asta sunt acum aici, am discuții cu domnul primar să îi relocheze pe angajați, până se reface acest sediu”, a mai declarat directorul DGRFP Craiova.

Incendiu la sediul ANAF. Comunicatul emis de ISU Dolj

Incendiul a izbucnit duminică seară, potrivit unui comunicat emis de reprezentanții ISU Dolj. Din fericire, nu au existat victime.

„În jurul orei 23.00, s-a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit, într-o încăpere la materiale de papetărie, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de producere a incendiului fiind scurtcircuit electric”, au anunțat autoritățile.

Urmărește-ne pe Google News