UPDATE 17.55. Patru persoane au murit, în urma incendiului. „Din păcate, au fost găsite şi celelalte 2 victime, decedate”, a transmis ISU Dobrogea.
UPDATE 17.30. Un angajat de la șantierul din Midia, care se află în concendiu, a povestit pentru Ziua de Constanța despre incident.
„Am aflat că a luat foc un vapor. Știam că sunt și doi tovarăși și un unchi. Mi s-a spus că e grav, m-am speriat și am plecat de acasă. Sper ca ei să mai fie în viață, și prietenii, și unchiul meu”, a declarat bărbatul.
Angajat, la rândul său, la motoare, acesta a spus că ar fi fost prezent și el pe șantier în momentul incendiului, dacă nu ar fi fost în concediu.
„Și eu lucrez ca și ei, la motoare. Dacă nu eram în concediu eram și eu acolo. Am încercat să îi sun, le-am dat mesaje, dar nu răspund”, a precizat bărbatul.
UPDATE 17.05: Două persoane prinse la interior și-au pierdut viața. „Au fost identificate până acum două victime, din păcate prezintă leziuni incompatibile cu viața. Continuăm căutarea”, a transmis ISU Dobrogea.
Incendiul a fost lichidat cu ajutorul instalațiilor fixe de CO2 din cadrul navei.
Știrea inițială: Incendiul se manifestă în zona motoarelor la o ambarcațiune aflată în reparație. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină după ce a izbucnit un incendiu la un vapor aflat în şantierul naval Midia.
La locul incendiului se deplasează cinci maşini de stingere, autoscara, două echipaje SMURD şi autospeciala pentru transport victime multiple.
„Intervenim pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o navă, aflată în reparații, la cheu, în șantierul naval Midia. Forțele alocate sunt următoarele: șase mașini de stingere, o autoscară, două autospeciale SMURD și o autospecială pentru transport personal și victime multiple. Colegii au realizat dispozitive de căutare/salvare a patru persoane posibil surprinse la interior”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3FOTO: Ziua de Constanța
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
gigiladrea • 09.08.2024, 01:35
pana acum cativa ani anr avea obligatia legala de a verifica vasul inaintea reparatiilor de gaze, substante volatile si combustibile dar un inteligent de la anr a cerut si obtinut de la guvern anularea acestei prevederi ca sa scape de aceasta obligatie si a aruncat intreaga responsbilitate in seama privatului si controlul normal altadata nu se mai face deci ne putem astepta la multe alte accidente de acest fel; ceva normal la noi unde statul da legi prin care sa arunce raspunderea la cetateni si privati si nu mai raspunde de aproape nimic un exemplu ar fi disciplina in constructii care e zero in tara cu cel mai mare risc seismic si nu se face nici un control dar si multe altele din toate domeniile dupa cum s-a vazut in tragediile din ultimii ani cu multi morti crevedia, azilele groazei, cazul vlad pascu, etc