Pentru stingerea focului, care a izbucnit într-o zonă greu accesibilă, acţionează în total 50 de persoane. „Alături de pompieri, participă 9 pădurari ai Ocolului Sivilc Orşova şi 11 rangeri ai Parcului Natural Porţile de Fier. Intervenţia este dificilă din cauza terenului foarte accidentat şi a curenţilor de aer care întreţin arderea, zona fiind greu accesibilă forţelor de intervenţie”, a transmis ISU Mehedinţi.

De asemenea, două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române au fost trimise la fața locului, din dispoziția ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, care a aprobat acest lucru în regim de urgenţă.

Romsilva a transmis că incendiul din judeţul Mehedinţi a izbucnit într-o pădure valoroasă de pin din zona de protecţie a Parcului Natural Porţile de Fier, fiind afectate peste 120 de hectare.

„Pompieri militari, colegii noştri de la Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier şi de la Ocolul Silvic Orşova din cadrul Direcţiei Silvice Mehedinţi fac eforturi deosebite să localizeze şi să stingă un puternic incendiu de pădure care afectează o pădure valoroasă de pin din zona de protecţie integrală a Parcului Natural Porţile de Fier. Izbucnit joia trecută, incendiul a afectat iniţial două hectare de pădure de pin cu vârsta de circa 120 de ani în UP II Şviniţa”, se arată în comunicat.

Din cauza secetei prelungite, a caniculei şi a vântului puternic, incendiul care a izbucnit joia trecută, pe 4 iulie, s-a extins.

Urmărește-ne pe Google News