În urma incendiului de la sala de nunţi din Hamdaniyah, autorităţile sanitare din Ninive au înregistrat o sută de morţi şi peste 150 de răniţi, a anunţat agenţia oficială de presă irakiană INA, invocând un bilanţ preliminar.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Saif al-Badr, a confirmat acest bilanţ, în timp ce guvernatorul adjunct al provinciei Ninive, Hassan al-Allaq, a anunțat că au murit 113 de persoane. Nu este clar dacă mirii se numără printre persoanele moarte sau rănite.

„Incendiul a dus la prăbușirea unor părți ale halei ca urmare a utilizării materialelor de construcție foarte inflamabile și ieftine. Informaţiile preliminare indică faptul că au fost folosite artificii în timpul nunții, care au declanşat un incendiu”, a transmis Direcția de Apărare Civilă din Irak.

Martorii oculari au declarat că sute de persoane se aflau în acea locație pentru a sărbători, când clădirea a luat foc în jurul orei locale 10:45 (19:45 GMT).

„Am văzut focul pulsând, ieşind din sală. Cei care au putut au ieşit, iar cei care nu au rămas blocaţi. Chiar şi cei care au reuşit să iasă erau răniți”, a declarat pentru Reuters Imad Yohana, un tânăr de 34 de ani care a scăpat din infern.

Pompierii au putut fi văzuţi la primele ore ale dimineţii de miercuri căţărându-se pe dărâmăturile clădirii în căutarea supravieţuitorilor.

Răniţii au fost transferaţi la spitale din regiunea Ninive, a declarat guvernatorul regiunii pentru INA. El a precizat că numărul morţilor şi al răniţilor nu a fost stabilit şi ar putea creşte.

La principalul spital din Hamdaniya, un oraş situat la est de Mosul, capitala regiunii, zeci de persoane au sosit pentru a dona sânge pentru a-i ajuta pe răniţi.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News