UPDATE, ora 11.51: ISU Vâlcea a anunțat că la fața locului au fost suplimentate forțele de intervenție cu încă două echipaje de pompieri.

Din cauza degajărilor mari de fum, în zonă a fost emis şi un mesaj RO-ALERT. Cetățenii sunt sfătuiți să închidă geamurile pentru a evita inhalarea unor eventuale substanţe periculoase ce se pot degaja în urma arderii.

„În urma efectuării recunoaşterii s-a constatat faptul că incendiul se desfăşoară cu flacără şi degajare de fum la deşeuri de mase plastice pe o suprafaţă de circa 700 mp pe un strat de aproximativ 20 metri înălţime. Pompierii intervin pentru localizarea incendiului, forţele de intervenţie fiind suplimentate cu o autospecială de stingere a incendiului la înălţime din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi o autospecială transport apă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Știre inițială:„Pompierii militari intervin la această oră pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe platforma Oltchim. unde ard deșeuri de mase plastice. Pentru acesta au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un container tip cisternă şi o autospecială CBRN”, informează ISU, citat de News.ro.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi. Conform salvatorilor, nu s-au înregistrat victime. Militarii acţionează pentru localizarea şi stingerea focului.

FOTO: ISU Vâlcea

Urmărește-ne pe Google News