Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, duminică, la Tîrgu-Jiu, că instituţia pe care o conduce a primit de la Ministerul Justiţiei 17 pagini de observaţii privind ordonanţa pe achiziţii, printre recomandări fiind şi cea de obţinere a unui aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

”Aceste observaţii de la Ministerul Justiţiei au blocat ordonanţa. Aşteptăm să avem o discuţie cu noul ministru pe care sper să îl avem la Justiţie şi să revenim asupra ordonanţei pentru că, la un moment dat, pe această ordonanţă am avut cinci avizatori – Ministrul Transporturilor, ANAP, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei, iar Ministerul Justiţiei ne-a introdus suplimentar încă şase avizatori, printre care ne-a solicitat să luăm aviz inclusiv de la CSAT, ceea ce este, dacă mă întrebaţi pe mine, o aberaţie, fiindcă noi facem autostrăzi, drumuri, noi vrem să simplificăm legislaţia, nu facem drumuri militare ca să mergem să cerem avizul de la CSAT. (…) Doamna prim-ministru a reuşit să deblocheze acest lucru (avizarea interministerială – n.r.), mai puţin vedem că avem aceste observaţii eterne, care practic nu ştiu decât să blocheze. (…) Observaţiile de la Ministerul Justiţiei au venit undeva în cursul zilei de miercuri după-amiază”, a spus Răzvan Cuc, potrivit Agerpres.

Tudorel Toader: „Recunoaşte cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare, cu câteva ore înaintea şedintei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ ?”

În replică, ministrul Justiţiei s-a apărat pe Facebook. Ministrul a scris sâmbătă seară pe Facebook că ministerul pe care îl conduce nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative.

„O simplă şi primă clarificare! MJ (Ministerul Justiţiei – n.r.) nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative”, a arătat Toader.

El a ţinut să precizeze că „nu va mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări!”

„Mulţumiri tuturor colegilor din MJ care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea şi până la ieşirea din minister, să nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile. Felicit pe toţi colegii din minister care, în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovada unei depline responsabilităţi şi a unui înalt profesionalism. În acest sens, luni voi publica şi situaţia statistică!”, a mai precizat Toader pe Facebook.

Ulterior, ministrul remaniat a revenit cu o precizare.

„O simplă întrebare! Recunoaște cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea ședinței de Guvern, că apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ ? PS: Adevărat este și faptul că uneori se”întâmplă” exact invers- mai întâi se evocă intârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”, a scris el.

Tudorel Toader a anunţat, săptămâna trecută, într-o declaraţie de presă susţinută în faţa Ministerului Justiţiei, că va demisiona din funcţia de ministru. Ulterior, şi-a postat pe Facebook cererea de demisie.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, deja, solicitarea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, la preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a primit propunerile premierului pentru noile funcții de miniștri și spune că prima sa impresie este că remanierea se face „pentru ca lucrurile să meargă mai prost”.

Șeful statului a mai spus că nu poate semna remanierile, fără a evalua urmările. „Am vorbit cu doamna premier și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare”, a mai spus Iohannis.

Citeşte şi: Turul secund al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski se luptă pentru mandatul de președinte

 
 

Urmărește-ne pe Google News