„În momentul de față, colegii de la Institutul Geologic al României și de la Institutul Național pentru Fizica Pământului sunt acolo, inclusiv cu specialiștii care dau soluția tehnică pentru astuparea craterului. Speranța mea e ca undeva vineri să avem un raport care să arate cât de stabil e solul și subsolul în zona blocurilor. La blocuri a fost o expertiză vizuală a unui expert A1 și s-a constatat că nu au suferit deteriorări”, a declarat prefectul de Prahova.
Acesta a mai precizat că autoritățile doresc să afle, pe lângă starea clădirii, și ce se află dedesubt.
„Fiind lângă o tasare de așa amploare, ne intereasează cum a evoluat aceasta, cât de mult a afectat subsolul de sub blocuri, pentru că pe primele măsurători ne-a apărut și o tasare generală a zonei. Trebuie să știm dacă tasarea e normală sau dacă a apărut odată cu sufuziunea de pe strada 23 august. În momentul de față, e un perimetru bine stabilit și nu avem indicii că ar putea fi lărgit”, a afirmat prefectul.
O parte a străzii 23 August din orașul Slănic, județul Prahova, s-a surpat joi dimineață, 25 aprilie, aproximativ 60 de oameni fiind evacuați din blocurile aflate în apropiere. Potrivit unui raport preliminar, strada s-a surpat din cauza unor infiltrații de apă din sol. Pe 3 mai, craterul de la Slănic a fost umplut cu pietriș.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro