Games of Science se adresează studenților, masteranzilor şi doctoranzilor, dar și cercetătorilor, cadrelor didactice și altor specialiști, cu vârste între 20 și 35 de ani, care lucrează în instituții de învățământ și cercetare sau în alte organizații cu profil științific.

Înscrierea în competiție se face online, prin completarea formularului disponibil aici. Pentru București, înscrierile sunt deschise până marți, 27 februarie. Înscrierea nu este condiționată de apartenența la universitățile în care sunt organizate sesiunile de training, ci doar de prezența în orașele respective.

Fiecare etapă locală conține o sesiune de training în comunicare publică din care vor fi selectați 20 de participanți care merg în finala competiției de public speaking, către premiile de 2.000 de euro.

Pe parcursul trainingului, participanții vor învăța cum să explice pe scurt și clar idei și procese complexe legate de știință. Concursul Games of Science este un concept elaborat de Ada Roseti, specialistă în științele educației, cu un doctorat despre interacţiunea dintre oamenii de ştiinţă şi public. Proiectul are scopul de a-i familiariza pe tinerii cercetători cu prezentările publice pe durate scurte, de la 15 secunde la 3 minute.

Cele opt sesiuni de training în comunicare publică sunt gratuite și au loc în următoarele centre universitare:

  • București, 29 februarie-1 martie, Universitatea din București
  • Iași, 7-8 martie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
  • Brașov, 14-15 martie, Universitatea „Transilvania” din Brașov
  • Cluj-Napoca, 21-22 martie, Universitatea „Babeș-Bolyai”
  • Sibiu, 28-29 martie, Universitatea „Lucian Blaga”
  • Constanța, 4-5 aprilie, Universitatea „Ovidius”
  • Timișoara, 11-12 aprilie, Universitatea de Vest
  • Online, 18-19 aprilie (open).

Juriul Games of Science este format din oameni de știință, experți , reprezentanți ai universităților, comunicatori de știință, iar fiecare etapă a proiectului va avea un juriu dedicat și variat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News