Dar chiar și în această situație, părinții trebuie să aducă la școală o adeverință de la medicul de familie pentru acest lucru, a mai spus ministrul Educației la Digi24.
„Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online. Am experimentat deja acest lucru în perioada pregătirii pentru examenele naționale”, a spus Monica Anisie.
„Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a mai spus ministrul.
Documentul necesar este o adeverință de la medicul de familie.
„Cei mai mulți au deja aceste certificate, având în vedere că este vorba despre boli cronice”, a adăuat Anisie.
Monica Anisie, a declarat, marți seara, la Digi24, că în cazul în care o școală adoptă sistemul hibrid – învățământ clasic în combinație cu școală online – copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă.
Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a declarat marți că dacă sunt 3 cazuri de Covid-19 în trei clase din școală, atunci unitatea de învățământ se închide, iar profesorii și elevii vor intra în izolare pentru 14 zile.
Ministrul educației a anunțat că părinţii nu vor mai trebui să dea declaraţie pe proprie răspundere când copiii vor merge la şcoală din 14 septembrie. Pe 20 august, Anisie spunea la TVR că declarația a fost introdusă de Ministerul Sănătății și că ”este necesară pentru că și părintele trebuie să își asume această revenire la cursuri”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro