Senatorul UDMR Peter Ekstein ii trimite pe eventualii „nemultumiti” la Zidul Plangerii. „Suntem agresati in fiecare zi cu tot felul de lucruri. Reclame, muzica, spoturi publicitare. Nu se poate interzice acest lucru, pentru ca este o forma de comunicare. Cui nu-i convine, sa se duca la Zidul Plangerii si sa dea cu capul”, spune Ekstein.
Presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Aristide Roibu, ii trimite pe „nemultumiti” sa nu citeasca ce nu-i intereseaza. „in Occident, la cutiile postale exista o cutie mare – un fel de pubela. Sa arunce acolo ce nu le place. Sa faca fiecare in parte o selectie. Nu putem interzice aceasta modalitate de a trimite mesaje. Primim tot felul de mesaje si de la secte religioase, publicitate… Ce facem? Interzicem aceste lucruri? Nu se poate. si nici nu are unde sa se duca sa se planga cetateanul. Trebuie sa se apere singur”, spune presedintele Comisiei juridice.
Deputatul PD Emil Boc are opinii proprii privind „elementele” care se pot incadra in campanie electorala deghizata. Jurist de meserie, Boc a exemplificat cazul recent mediatizat in care primarul sectorului 6, Dan Darabont, a inmanat muncitoarelor de la APACA martisoare cu sigla PSD. „Nu e campanie electorala. insemnele partidului pe insigne, de asemenea, nu inseamna campanie electorala”, afirma Boc. Cei care totusi sunt „agresati” cu felicitari care contin clar in-demnuri electorale sunt sfatuiti de deputatul Boc sa apeleze la politie. si daca tot este cazul si al unui coleg de partid de-al sau, el ne-a mai dat un exemplu: „Persoana care este prezentata pe felicitare nu are nici o vina. Nu a inmanat el personal felicitarea cu insemne electorale. Doar daca se demonstreaza ca viitorul candidat, prezent pe felicitare sau afis, a insistat pe langa cei care imprastie articole cu insemne electorale poate fi, oarecum, invinuit”.