UPDATE 13:40:  Cod galben de ninsori în aproape jumătate de ţară, de 1 Decembrie

ANM a emis o atenţionare de vreme rea, valabilă pentru majoritatea judeţelor din interiorul arcului carpatic. În intervalul 01 decembrie, ora 17 – 02 decembrie, ora 08, vor cădea ninsori însemnate cantitativ şi viscolite zonele de munte, nordul şi centrul ţării.

UPDATE 13:30 Circulaţia se desfăşoară îngreunat în mai multe zone din țară, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română.

  • Pe DN 1 se circulă în coloană în dreptul localităţii Comarnic, pe sensul de mers spre Braşov, între kilometri 101 şi 107, precum şi în Buşteni, între kilometri 129 şi 131.

IMG_3026Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Circulaţia pe DN 11 Bacău – Oneşti este oprită în ambele sensuri, la kilometrul 162, în zona localităţii Măgura, unde s-au ciocnit un camion cu un autoturism.

În staţiunile montane, instalaţiile care produc zăpada artificială funcţionează la foc continuu încă de ieri, atunci când temperaturile au scăzut sub – 4 grade Celsius. Trei pârtii destinate începătorilor vor funcţiona la Azuga în acest sfârşit de săptămână, în timp ce la Predeal turiştii deja au făcut primele coborâri din acest sezon cu schiurile şi săniuţele.

”De 24 de ore tunurile merg la capacitate maximă. Ne bucurăm că este frig, vrem să facem cât mai multă zăpadă. Unde este întins, stratul de omăt are peste 30 de cm şi încercăm să urcăm spre vârful pârtie ca să o înzăpezim pe toată”, a explicat Mihai Marina, şeful Salvamont Predeal.

::placeholdeR–>

Pentru minivacanţa de 1 Decembrie, unităţile de cazare au aproape toate camerele ocupate. Hotelurile şi pensiunile din apropierea pârtiilor de schi au fost la mare căutare, iar printre facilităţile primite în preţul pachetului turistic se numără şi reduceri de până la 15% la instalaţiile de transport pe cablu.

Bărbatul mort în accidentul de tramvai din București era soțul femeii stropite cu benzină în Parlament și angajat SPP | SURSE
Recomandări
Bărbatul mort în accidentul de tramvai din București era soțul femeii stropite cu benzină în Parlament și angajat SPP | SURSE

”Gradul de ocupare la unitatea noastră hotelieră este de 100% în această minivacanţă. Nu am putut onora toate cererile, din păcate. Avem trei pârtii de începători funcţionale la Azuga, cele două de la complexul Cazacu şi banda de pe Sorica de lângă telegondolă. În ultimele două săptămâni toţi turiştii ne-au întrebat dacă este zăpadă. Noi am vândut camerele cu un tarif foarte avantajos, dar şi cu diverse facilităţi. Oferim reduceri la restaurant, la complexul de distracţii, inclusiv o reducere la cartele de la telegondola”, a precizat Dragoş Bîlteanu, director hotel.

La unităţile de cazare de trei stele amplasate lângă pârtiile de schi o cameră s-a vândut cu 130 de lei pe noapte, iar în acest tarif turiştii au inclus micul dejun, iar un pachet de patru zile, ce are inclus şi programul artistic de pe 1 Decembrie, a costat 800 de lei pentru o cameră.

S-au aglomerat punctele de frontieră

Mii de români s-au prezentat în punctele de frontieră din vestul ţării, începând de miercuri dimineaţă, pentru a ieşi din ţară, profitând de minivacanţa de sărbători, ceea ce a aglomerat vămile, la Nădlac II, pe autostradă, fiind nevoie să se aştepte aproximativ o oră pentru controlul documentelor.

Astfel, atât DN7, în judeţul Arad, cât şi autostrada Arad-Nădlac, erau aglomerate încă de dimineaţă, iar în Vama Ndlac II, de pe autostradă, s-au format coloane de maşini.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News