Stefan Feuerriegel, profesor de informatică la Școala politehnică federală din Zürich (EPFZ), care a condus studiul, susţine că „închiderea școlilor a redus mobilitatea cu 21,6%”. „Analiza noastră confirmă că închiderea școlilor este o măsură care reduce circulației virusului prin reducerea deplasărilor”, a adăugat el.

Nu numai închiderea şcolilor a redus mobilitatea. Primul factor de reducere a deplasărilor a fost interzicerea adunărilor mai mari de cinci persoane, care a redus mobilitatea cu 24,9%, potrivit studiului, care nu a fost încă evaluat de comunitatea științifică. De asemenea, al doilea a fost închiderea barurilor, restaurantelor și alte centre comerciale definite ca neesențiale, cu o reducere de 22,3%.

Echipa de cercetători a analizat 1,5 miliarde de deplasări, între 10 februarie și 26 aprilie 2020, cu ajutorul datelor operatorilor elvețieni de telefoane mobile, pentru a evalua impactul măsurilor împotriva COVID-19 asupra mobilității.

Şcolile din Elveţia au fost închise circa două luni începând cu 16 martie, iar apoi au fost deschise progresiv.

Stefan Feuerriegel a arătat că închiderea școlilor a implicat nu doar rămânerea copiilor acasă, ci și, uneori, schimbarea comportamentului social al părinților.

Închiderea şcolilor pentru a limita răspândirea coronavirusului a fost intens dezbătută în multe state afectate de pandemie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News